Cirkulær økonomi: Genbrug

quote
For hvert kilo plast, der genanvendes, sparer vi miljøet for 2,4 kilo CO2

Se brugte plastrør som en ressource

Firmaet Aage Vestergaard Larsen har specialiseret sig i at modtage og genan- vende plast. Specielt er PE- og PP-rør fra vandværkerne i høj kurs.

 

Direktør Franz Cuculiza fortæller, at der ikke kommer så mange kilo plastrør fra de forbrugerejede vandværker, da de hver især ikke har store mængder af overskudsplast.

 

”Hvis vandrådene etablerer fælles opsamlingssteder, kan volumen blive større. På den måde bidrager vandværkerne til den cirkulære økonomi. Vandværkerne kan naturligvis også aflevere overskudsplast på de kommunale genbrugspladser eller benytte sig af logistikløsninger gennem bl.a. Aage Vestergaard Larsen eller andre, der indsamler erhvervsaffald”, siger Franz Cuculiza.

 

Franz Cuculiza har et godt tip, der kan sikre, at vandværkets brugte plastledninger bliver indleveret til genanvendelse: ”Skriv ind i vandværkets samarbejdsaftaler med entreprenørerne, at overskudsplast skal afleveres til genanvendelse”.

 

Giv brugte ting nyt liv

Siden ”Medlem til medlem” på danskevv.dk formidler kontakten mellem vandværker, der vil købe og/ eller sælge brugte vandværkskom- ponenter.

 

Det koster 1.000 kroner at få oprettet et indlæg.

 

Skriv til kom@danskevv.dk, hvor du beskriver de ting, du har til salg.

Skriv også prisen og dine kontaktoplysninger og evt. et link til din hjemmeside, hvor mulige købere kan se billeder.

 

Publiceringsdato: 16/12 2020