Cirkulære indkøb – hvordan?

Indkøb: Hvad vil det sige at købe cirkulært?

Køb god kvalitet, som kan bruges igen. Ressourcerne i produkterne bevares længe, når de kan genanvendes, vedligeholdes og repareres.

 

Eksempler på cirkulære indkøb

  • Arbejdstøj: Producenten tager tøjet tilbage, som så genanvendes til nye tekstilprodukter.
  • Belysning: Eksisterende armaturer genbruges og ombygges til LED.

 

Værktøjer til brug i cirkulære indkøb

Tjek hjemmesiden ansvarligeindkob.dk, som drives af Forum for bæredygtige indkøb. Her kan du få masser af viden og hente værktøjer.

Særligt interessant er en guide til cirkulære indkøb.

 

Tænk cirkulært, når I køber ind

CUBO Arkitekter har stået for udformningen af mere end 15 vandværksbyggerier, og senest har tegnestuen vundet opgaven med at realisere et nyt vandværk ved Sostrup Slot for Vandcenter Djurs.

 

Arkitekt Christian Hartvig Larsen fra CUBO Arkitekter fortæller:

 

”Typisk står tankegangen om cirkulær økonomi ikke direkte beskrevet, når vandværkerne formulerer kravspecifikationer til et nyt projekt. De vigtigste kriterier for de små og mindre vandværker er høj vandkvalitet, moderne vandværksteknologi samt sikker økonomi og drift. Et andet væsentligt aspekt er, at bygherren ofte efterspørger et solidt byggeri, der skal stå i mange år med meget begrænset eller slet ingen vedligehold, og netop holdbarhed og robusthed er væsentlige aspekter i forhold til cirkulær økonomi og bæredygtigt byggeri i det hele taget”.

 

 

 

Publiceringsdato: 20/11 2020