Vandværk med grønne tiltag

Bestyrelsen for Strandhuse Nr. Bjert Vandværk besluttede at bygge et nyt vandværk med energivenlige løsninger.

Strandhuse Nr. Bjert Vandværk består af to vandværker, og det nyeste af dem, Bøgebjerg Vandværk, blev bygget med nogle grønne tiltag, der både gavner miljøet og vandværkets økonomi.

 

Anlægget har energivenlige pumper, er oplyst af LED-pærer og får varme fra en varmepumpe.

 

På vandværkets tag er der monteret et solcelleanlæg, som bidrager til vandværkets årlige elforbrug, og energien fra solcellerne bliver udnyttet bedst muligt. Dels ved at vandet fra vandværket med solceller især pumpes ud i dagtimerne, mens der produceres energi. Og dels ved, at vandværkets biler lades op med el fra solcellerne.

 

Stærk holdning til miljøet

De grønne tiltag er til gavn for klimaet, men:

”Vi kan ikke prale af, at vi tænkte på klimaet, da vi byggede nyt. Dengang tænkte vi især på de økonomiske gevinster, der er ved et energivenligt vandværk. Men nu, hvor vi er blevet mere opmærksomme på klimaet, har jeg det selvfølgelig godt med, at de energivenlige løsninger reducerer vores CO2-aftryk”, siger formanden for Strandhuse Nr. Bjert Vandværk Palle Ranløv, som i dag står i spidsen for et vandværk med en stærk holdning til miljøet, ikke kun i forhold til klima, men også til beskyttelse af grundvandet.

 

”Vandet, vi pumper op af undergrunden, er et naturprodukt, som vi må værne om og beskytte, og vi skal selvfølgelig undgå at forurene det”, siger formanden, som har et godt råd til andre vandværker, der skal til at bygge nyt.

 

”Tal med jeres leverandør om, hvilke muligheder der er inden for grønne løsninger, og tænk løsningerne ind fra starten af, inden byggeprojektet går i gang”.

 

Publiceringsdato: 20/11 2020