Sådan betaler du skat tidligere end de udskudte tidsfrister

Hvis dit vandværk foretrækker at indbetale skat og moms tidligere end de udskudte frister, kan det godt lade sig gøre.

Virksomheders frister for at betale moms, A-skat og am-bidrag er tidligere på året blevet udskudt på grund af folketingets hjælpepakker i forbindelse med coronavirus.

 

Hvis dit vandværk foretrækker at indbetale skat og moms tidligere end de udskudte frister – evt. for at undgå at betale negative renter af indskud på bankkontoen – kan det godt lade sig gøre. I så fald skal du have en ny udbetalingsgrænse på Skattekontoen, så det indbetalte beløb kan blive stående frem til den udskudte betalingsfrist.

 

Hvis du ikke sætter en ny udbetalingsgrænse, vil betalingen gå retur fra Skattekontoen til vandværkets NemKonto, som en overskydende betaling.

 

Sådan gør du
For at beholde det indbetalte beløb på Skattekontoen, skal du logge på TastSelv Erhverv og ændre udbetalingsgrænsen på Skattekontoen. Det skal du gøre, inden du betaler.

  • Muligheden for at hæve udbetalingsgrænsen på skattekontoen gælder i perioden fra den 7. maj 2020 til og med den 1. juni 2022.
  • Udbetalingsgrænsen på Skattekontoen kan maksimalt sættes til 100 mia. kr.
  • Udbetalingsgrænsen bliver automatisk sat til 0 kr. igen umiddelbart efter den 1. juni 2022.
  • Hvis virksomheden fortsat ønsker en udbetalingsgrænse efter den 1. juni 2022, skal virksomheden umiddelbart herefter sætte en ny udbetalingsgrænse inden for de gældende regler.

 

Publiceringsdato: 06/08 2020